Meny Stäng

Kungsgatan 48, 1 tr.
SE-111 35 Stockholm

hallbartarbetsliv@partsradet.se
+46 (0) 730-72 55 18

Org.nummer 802400-2480
BG 5914-9419

Följ oss på Facebook och LinkedIn

Hållbart arbetsliv in English

Vill er myndighet ta del av ett unikt koncept?

I höst åker vårt program Hållbart arbetsliv och den helt unika mobila utställningen Ursäkta röran: omställning pågår ut på turné. Är det till er myndighet vi kommer? Vi vill erbjuda er möjligheten att ha utställningen placerad hos er, med chansen att ta del av olika workshoppaket tillsammans med våra utförare. Som vanligt är Partsrådets tjänster utan extra kostnad.

Det brukar heta att förändring är den enda konstanten i dagens snabbt föränderliga samhälle. Förändringarna i hur och vad vi människor arbetar med är ingen ny företeelse, men nya förutsättningar skapar också utmaningar och möjligheter för statsförvaltningen. Många myndigheter står inför utmanande förändringar av varierande slag – allt från övergång till aktivitetsbaserade kontor, nya arbetssätt, digitalisering och andra stora påverkansfaktorer på kärnverksamheten. I en värld av ökad komplexitet behöver vi använda en bredd av metoder för att navigera i nya landskap. Därför har vi på programmet Hållbart arbetsliv tagit hjälp av museipedagogiken.

Fokus på interaktivitet och delaktighet

Hållbart arbetslivs nya tjänst Ursäkta röran: omställning pågår är en tankeväckande mobil museiutställning. Det mobila konceptet om 24 kvadratmeter utgår från en större utställning som producerades av bl.a Arbetets museum. I det nerskalade formatet får deltagarna inspiration och nya perspektiv på förändring.

I utställningskonceptet erbjuder vi ett antal olika workshops med olika omfattning och fokus, och anpassar materialet efter era behov. Som alla Hållbart arbetslivs tjänster är Ursäkta röran kostnadsfri att ta del av. Väljer ni att ta emot utställningen i era lokaler sköter vi all logistik som transport, upp- och nedmontering och så vidare. Tillsammans med er bestämmer vi var utställningen är lämpligast att placera, hur länge den ska stå uppe och vilka workshops vi ska genomföra tillsammans med er. Svar på vanliga frågor hittar du här.

Hur tar ni del av utställningen?

Utställningsmiljön placeras i er myndighets lokaler och där leder Hållbart arbetslivs team workshops som kan stötta er i er förändringsresa. Genom blickar på dåtid, nutid och framtid avdramatiserar och ger vi er olika perspektiv på förändring. I interaktiva workshops om två till tre timmar ökar ni förståelsen och förmågan att på ett hållbart sätt hantera de förändringar som sker och kommer att fortsätta ske på er arbetsplats. Gemensamt identifierar vi möjligheter och utmaningar för att hitta metoder för att hantera arbetsmiljöfrågor och social hållbarhet i samband med förändring i för att skapa de attraktiva arbetsplatser som vi alla vill vara en del av.

Vill du veta mer?  

Ta kontakt med oss på Hållbart arbetsliv! Besök vår hemsida eller maila till hallbartarbetsliv@partsradet.se. Är ni intresserad av att ta emot utställningen på er myndighet? Hör av er, så återkommer vi med mer information snarast möjligt. Det är inte förpliktigande att göra en intresseanmälan. Vi kommer även att skicka ut mer information om vilka myndigheter man kommer kunna besöka utställningen när den väl är på plats, så håll utkik i mailkorgen och på vår hemsida.